Katarakta lazerli çözüm

İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

İzmir’deki Kaşkaloğlu Göz Hastanesi, katarakt tedavisinde hata payını sıfıra indiren “Femtosaniye Lazer Cihazı” ile kullanarak ameliyat başarısını yükseltti.

İzmir’deki Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, katarakt tedavisinde hata payını sıfıra indiren “Femtosaniye Lazer Cihazı” ile ameliyat başarısını yükselttiklerini söyledi. Alsancak’taki hastanelerine kurulan 1.5 milyon TL civarındaki cihaz hakkında bilgi veren Kaşkaloğlu, katarakt ve sarı nokta hastalıklarından korunmak için Egeliler’e ” Güneş gözlüğü kullanın, şapka takın” uyarısında bulundu.

“15 dakikalık operasyon”

Ameliyatta hastaya yüksek güvenlik ve konfor sağlayan Femtosaniye Lazer Cihazı‘nın milimetrik kesilerin düzgün yapılmasından dolayı katarakt ameliyatlarında büyük avantaj sağladığını anlatan Kaşkaloğlu, “Femtosaniye Lazer robotik cerrahi alanında en gelişmiş cihazlar arasında yer alıyor” dedi. Kaşkaloğlu,”Cihaz, hastanın gözünün görüntüsünü ekrana alıyor, hekim gerekli ayarlamaları gerçekleştirdikten sonra, kusursuz bir şekilde katarakt alınıyor, göz içi merceğinin yerleştiği yuva da yine kusursuz olarak hazırlanıyor” dedi.

Kaşkaloğlu, Femtosaniye Lazer ile katarakt ameliyatlarında hastanın 15 dakikalık bir operasyon sonrasında evine giderek, çok kısa sürede günlük yaşantısına döndüğünü belirtti.