Lazer Katarakt Cerrahisi

Femtolazer Bıçaksız Katarakt Ameliyatı
Akıllı mercek

Randevu Alın

€ 999

bir göz için

  •   1 göz için her şey dahil
  • Monofokal lens implantı
  • Ömür boyu lens garantisi
  •  Gizli maliyet yok

Youtube kanalımızda katarakt hakkında birçok video izleyebilirsiniz.

Bilgi ve randevu almak için (0232) 465 05 05 numaralı telefondan bizi arayın. Doğrudan ulaşmak için güniçinde 05323766498 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Katarakt nedir?

Katarakt, göz merceğinin saydamlığını kaybetmesidir. Normalde camsı, parlak bir mercek olan göz merceği bulanıklaşır ve  buzlu cam görünümü alır. Kataraktın bir numaralı nedeni yaşlılıktır ancak  yeni doğan dahil her yaşta görülebilir.

Katarakt nedenleri?

Yaşlılık ve genetik dışında başlıca katarakt nedenleri şunlardır: kortizonlu ilaç kullanımı, göz yaralanması, diyabet ve göz iltihapları (uveit).

bıçaksız katarakt ameliyatı

Katarakt Belirtileri Nelerdir?

Katarakt Ameliyatında Kullanılan Mercekler

Katarakt Ameliyatı Sonrasında Gözde Batma

Kataraktın bir numaralı belirtisi görmenin azalmasıdır. Kataraktın diğer belirtilerinin başında göz numaralarının değişmesi ve parlak ışıkta görme azalması gelmektedir. Örneğin 50 yaşından sonra miyop gözlüğünüzün numarası artıyorsa bunun nedeni katarakt olabilir. Gece iyi görüp parlak ışıkta tabelaları okuyamıyorsanız, bu da katarakt belirtisi olabilir. Katarakt ani görme kaybına sebep olmaz. Eğer görme azalması çok kısa bir sürede ortaya çıkmışsa altında katarakt dışı bir neden aramak gerekir.

Kataraktın ameliyat dışında tedavisi yoktur.

Katarakt kişinin görmesini bozduğunda, rahatsızlık verdiğinde ameliyat yapılmalıdır.

Eskiden 1980 öncesinde böyle bir görüş vardı ancak günümüzde kataraktın olgunlaşması ve ilerlemesi diye bir kavram yoktur. Katarakt ne zaman rahatsızlık verirse o zaman ameliyat yapılır.

Katarakt ameliyatı fakoemülsifikasyon yöntemi ile (halk arasında lazer olarak biliniyor), iğnesiz ve dikişsiz olarak yapılır. Ameliyat sonunda göz içine lens (mercek) yerleştirilir. Katarakt ameliyatı lazer ile belli aşamaya kadar yapılabilir. Hastanemizde kurulu olan Alcon LenSx femtolazer sistemi sayesinde katarakt ameliyatının birçok aşaması el değmeden bilgisayar kontrolunda yapılır.

Hastanemizde katarakt ameliyatında kullanılan lensler başlıca Alcon Acrysof , Zeiss ve Rayner markalıdır. Yakın uzak gösteren Alcon Panoptix, Restor ve Zeiss bifokal ve trifokal mercekleri hastanemizde özel istek üzerine kullanılmaktadır. Trifokal mercekler halk arasında akıllı mercek olarak bilinmektedir. Merceklerin seçiminde hastanın yaşı, mesleği, beklentileri dikkate alınır. Her merceğin kendine has özellikleri vardır. En iyi çözümü size göz doktorunun önereceğini unutmayınız. Mercek seçimi hakkında bir video için burayı tıklayınız.

cataract-surgery

Yakın uzak gösteren mercek nasıl seçilir?

Son yıllarda yakın uzak gösteren mercekler yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu merceklerin en çok tanınanı Alcon Panoptix trifokal ve Restor bifokal olup başka markalar da vardır (Zeiss, Reviol). Trifokal mercekler halk arasında akıllı mercek olarak bilinmektedir.Sizin için yakın uzak merceklerin uygun olup olmadığına  ancak bu konularda tecrübeli bir göz doktoru tavsiyesi aldıktan sonra karar veriniz. Hastanemizde en iyi olarak bilinen mercekler dışında başka mercekler kullanılmamaktadır.

Akıllı lens nedir?

Katarakt ameliyatından sonra gözlük kullanımı. Bu mercekler kullanıldığında ameliyat sonrasında yakın ve uzak gözlüğü takılmaz.

Ameliyat öncesinde hassas metotlarla mercek numarası tayin edildiğinden hastaların büyük bir çoğunluğu uzak için gözlük ihtiyacı duymayacaklardır. Ameliyattan sonra doktorunuz gerekli görürse gözlük verecektir. Ancak gözlük numaraları ameliyattan 1.5 – 2 ay sonra sabitleşeceğinden gözlük için acele etmemekte fayda vardır. Alcon Panoptix trifokal ve Restor gibi yakın uzak göz içi mercek kullanıldığında ameliyattan sonra gözlük ihtiyacı asgariye inmektedir.

Katarakt ameliyatı ortalama 10-15 dakika sürmektedir. Bununla beraber ameliyat öncesi göz hazırlığı ve ameliyat sonrası dinlenme süreleri dahil olmak üzere 3-5 saati hastanemizde geçirmeniz gerekmektedir.

Ameliyat günü siz verilen saatte hastanemize geldiğinizde servis katına alınacaksınız. Görevli hemşire sizi katarakt ameliyatı hakkında bilgilendirecek, damlalarınızı koyacak ve tansiyonunuzu ölçecektir. Anestezi doktorumuz gerekirse sizi tekrar muayene edecektir. Bu arada size okuyup imzalamanız için ameliyat muvafakat formu verilecektir.

Katarakt ameliyatı sırasında göz sadece damla ile uyuşturularak yapılır. Gerekli durumlarda ise genel anestezi uygulanabilir.

Katarakt  ameliyatı  başlamadan göz damlayla uyuşturulduğundan hastaların büyük bir çoğunluğu katarakt ameliyatı sırasında  herhangi bir ağrı duymadıklarını ifade etmektedirler. Hastanemizde ameliyat sırasında anestezi uzmanı  hazır olduğundan rahatsızlık hissederseniz hemen gerekli müdahale yapılır. Ameliyat sonrasında genellikle ağrı olmamaktadır.  Ağrı olduğu takdirde herhangi bir ağrı kesici alınabilir.

Ameliyat sonrasında hastanede kalmanız gerekmez.

Gözünüzün kapalı kalması gerekmiyor, ameliyat olan her hastamıza koruyucu gözlükler verilmektedir.

Hayır. Ancak zamanla içine merceğin yerleştirildiği zar saydamlığını kaybedebilir. Bu durum normal bir reaksiyon olup, YAG lazer ile birkaç saniyede düzeltilir.

Ameliyat sonrasında fazla bir ilaç kullanımı yoktur. Genellikle 20-30 gün süreyle ameliyat olan göze damla verilir.

Katarakt ameliyatının ertesi gününden itibaren dikkatli olmak koşuluyla duş yapabilirsiniz. Ancak gözünüzü ovuşturmamaya özen gösteriniz.

Kendinizi ne zaman bu konuda rahat hissediyorsanız o zaman araba kullanabilirsiniz.

Ameliyat olduğunuz gün dinleniniz. Ertesi gün gazete okuyabilir, televizyon seyredebilir ve elişi yapabilirsiniz.

Ertesi günden itibaren normal yaşantınıza dönebilirsiniz.

Ertesi gün kontrolden sonra yolculuk yapabilirsiniz.

Ameliyatlı göz tarafına yatmamaya dikkat ediniz.

Ağır kaldırmayınız, tozlu ortamlara girmeyiniz, gözünüzü gelebilecek darbelerden koruyunuz, tokalaşma ve öpüşmeden kaçınınız. Her damladan önce ellerinizi yıkayıp ve damlalığın ucunu kirpiklere, kapaklara değdirmeyiniz. Arabayla seyahat ederken emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyiniz.

Son Güncelleme 7 Ekim 2021 Saat 09:34 am